Vejstrup
efterskole

Drenge var en mangelvare. Nu er der ventelister på kommende elevårgange.

Projektstart: 2019 – 2022

I hele processen er vi blevet bekræftet i, at det var det rigtige valg.
Samarbejdet har ikke bare været godt, nej det har været helt forrygende og inspirerende,
og vi er altid gået ophøjede og topmotiverede fra alle de gode møder, vi har haft.

Og når vi så samtidig har oplevet en kæmpe effekt af indsatsen,
hvor vi har oplevet en stor fremgang i elevtilmeldinger og en massiv interesse for skolen,
har vi kun godt at sige om samarbejdet.

– Michael Bjørn,
forstander, Vejstrup Efterskole

Mandehørm, familiecamps, ventelister og øget online tilstedeværelse

Det sejler nu for Vejstrup Efterskole – på den gode måde

Vejstrup Efterskole havde et ønske. Flere drenge på de kommende elevårgange, da de observerede en nedadgående tendens. Det blev hurtigt klar for os alle, at vi måtte starte forfra. Og det gjorde vi så! 

Vi har udviklet en visuel identitet, der gennemsyrer deres tilstedeværelse på tværs af digitale platforme og tryk. Med udgangspunkt i den nye visuelle identitet(der sparker røv, hvis vi selv skal sige det) udviklede vi en ny hjemmeside med øget fokus på mobile-first. ‘Hvorfor?’ – sidder du måske og tænker? Scroll længere ned på siden, og du finder svaret. 

En content plan, en paid social strategi og tilhørende videoproduktioner blev søsat og nu sejler Vejstrup ‘steady as she goes’. 

Og sejler skal altså her fortolkes positivt. For hold nu fast på hat og briller! Hvor de før kiggede ind i elevårgange uden drenge, har de i 22/23 ventelister for drengeoptag. 

Afspil video

Mobile-first-hjemmeside, der favner bredt

Hjemmesiden

Vejstrups hjemmeside er udviklet ud fra mobile-first princippet. Det betyder, at vi først og fremmeste har fokuseret på brugervenlighed og kunderejsen med udgangspunkt i mobiltelefon som primære brugte device. 

Denne beslutning er truffet ud fra de identificerede primære og sekundære målgrupper. Vejstrups hjemmeside er udviklet til den yngre målgruppe, der hovedsageligt bruger mobilen som deres foretrukne device.  

Det var en spændende udfordring, da efterskolehjemmeside rummer mange sider med meget information og både unge of forældre som primære målgruppe.  

Farverne blev en vigtig del af den nye DNA

VISUEL IDENTITET

Med udgangspunkt i Vejstrups logo har vi udviklet efterskolens nye visuelle identitet, som går på tværs af alle kanaler.

Sammenspillet mellem primære og komplementær farver gør det muligt at skabe budskaber af den mere ‘seriøse’ karakter. Men det er ikke ens betydning med at det hele bevare det seriøse udtryk! Den åbner samtidigt op for kreative indspark. Med andre ord – der er plads til ‘ild-i-røven’ grafik, ungdomsattitude og vildskab som bestemt hører til på en efterskole. 

film

Korte upolerede og autentiske videoklip til organisk content

TikTok 

Hvis det er første gang du læser om TikTok – ja, så skal du altså lidt mere ud. For selvom diverse reporter stadig placerer de efterhånden ‘old-school’ sociale medier op på kæmpe pedestal, så kan man ikke komme uden om TikTok. Mulighed for at gå viralt, og mængden af TikTok tribes stiger hvert minut.

Og lige netop derfor, er vi gået all-in på content produktion til TikTok. Efter vi i Q4 besluttede os for at satse på TikTok producerede vi 100 klip af 30 sekunders varighed, så Vejstrup Efterskole har content bank, der er godt fyldt op. 

Afspil video
Afspil video
Afspil video
Afspil video
Afspil video
Afspil video

Annoncer og organisk indhold går hånd i hånd

digital performance

Konkurrencen blandt efterskolerne er høj, og man må skille sig ud, hvis man vil vinde kampen om de unges opmærksomhed. I de fleste tilfælde er det ikke nok, at læne sig tilbage og tro at de kommer styrtende og bare må høre mere. 

Vi har kigget nærmere på organisk content og leveret indhold, så de altid har haft plus op kontoen. Hjulpet til i udviklingen af en ny SoMe strategi, så de føler sig godt rustet til opgaven.

Det organiske indhold suppleres med paid social på snapchat, instagram, Facebook som skaber et perfekt mix af traffic, retargeting og retention ads.